...czyli brylancik z nutką zawodu. Kuleczki sera były przepyszne, za to warzywa zawiodły na całej linii. Brokuły, nie wiedzieć czemu, zrobiły się po parzeniu bardzo gorzkie, a groszek konserwowy niestety nie sprostał zadaniu i nie był w stanie zastąpić świeżego - na co liczyliśmy. Krótko mówiąc - do powtórzenia albo modyfikacji.
300g małych kulek mozzarelli,
100g mrożonego groszku,
100g brokułów,
100g tartego parmezanu,
100g tartego parmezanu,
jedno jajo,
gałązka mięty,
gałązka bazylii,
szklanka bułki tartej,
gałązka mięty,
gałązka bazylii,
szklanka bułki tartej,
cztery łyżki oliwy
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Groszek i brokuły ugotować na parze (15 minut); jajo roztrzepać widelcem i połączyć z parmezanem oraz z posiekanymi ziołami, doprawić pieprzem i solą wedle uznania. Wytaplać w serowo-jajecznym cieście kulki mozzarelli, a następnie obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu połączyć z warzywami i fertig.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz